Loading
HideIcon

Schuilhutfotografie

Hou jij van natuurfotografie in combinatie met uiteenlopende soortenrijkdom in de Hoge Ardennen en luxueuze, mobiele schuilhutjes? Boek dan een hut en met een beetje geluk en het nodige geduld kan je dan vele fraaie vogelsoorten vastleggen op de gevoelige plaat.

Eigenschappen van mijn schuilhutten

Mijn mobiele schuilhutten zijn in hoofdzaak gemaakt van hardhout en zijn degelijk geïsoleerd. Concreet zijn de eenpersoonshutten 125cm diep, 127cm breed en 160cm hoog. De opening voor de telelens is 40cm op 29cm en afgewerkt met een camouflagenet. Tevens is er een comfortabele stoel in aanwezig en een opklapbaar rek voor het nemen van notities of het wegbergen van fotografiemateriaal en/of andere kleine voorwerpen.

Fotografie

Fotografen met lenzen van 300mm tot 600mm kunnen er hoogtepunten mee beleven. Draag zeker geen felle kledij tijdens de fotografiesessies om verstoring te voorkomen. Lawaaihinder is eveneens uit den boze en maak bovendien rustige bewegingen bij het zien van fotogenieke vogels. Sommige soorten zijn nogal schuw en vandaar dat het aan te raden is om de vogel in kwestie eerst tot rust te laten komen vooraleer je begint te fotograferen.

Soortenspreiding

Vanuit de schuilhutten zijn tijdens de lente enkele leuke loofzangers mogelijke doelsoorten om te fotograferen, waaronder braamsluiper, tjiftjaf en zwartkop. Gedurende de herfst, de winter en het vroege voorjaar komen er vele verschillende soorten mezen en vinken op het toneel waaronder matkop, appelvink, glanskop, keep, zwarte mees, vink, pimpelmees, sijs, koolmees, putter, goudvink, groenling,… Naast deze families zijn ook gaai, ekster, notenkraker, boomklever, sperwer, ringmus, huismus, zanglijster, spreeuw, heggenmus, roodborst, goudhaan, vuurgoudhaan, winterkoning en vele anderen vaak van de partij. Indien je interesse hebt om bepaalde soorten in een ander, typisch landschap te fotograferen, kan dit uiteraard steeds na overleg. Ik breng je vervolgens naar de beste plekjes in één van de nabijgelegen groene parels.

Locatie

De schuilhutten staan in de achtertuin en worden omgeven door verscheidene natuurelementen zoals grote kaardebol, naald- en loofhout, bemoste stronken,… Er zijn verschillende voeder- en foerageerplekjes om voldoende activiteit te garanderen.

Reserveer een hut

WAT ZEGGEN MIJN GASTEN

Wil jij als eerste op de hoogte zijn

van al mijn nieuwe workshops, weekends en reizen?
Ik schrijf me in!
IK WIL OP DE HOOGTE BLIJVEN
Scroll Up