Ging normaal deze dagen opnieuw naar Wit-Rusland, maar er heerst geen winter zoals ik het wil. Mijn zoveelste tripje naar het fascinerende land stel ik daarom even uit. Een wisent (Europese bizon) moet je nu eenmaal in een sneeuwtapijt foto…graferen… Toch heb ik enkele hele fijne dagen achter de rug, namelijk een lang weekend naar het autoluwe Vlieland. Weeral een geslaagd avontuur, maar ditmaal toch ook deels voor het werk in afwisseling met ontspanning en vogelen natuurlijk! Met de TNG-afdeling brengen we een attractief bezoek aan dit Waddeneiland en heb ondertussen het zaakje helemaal organisatorisch rond, op enkele bevestigende mailtjes na.

Op Vlieland is het niet alleen leuk vogelen in de trekperiode, maar ook gedurende het late najaar. Een slechtvalk jagend op een havik, een roepend baardmannetje, honderden sneeuwgorzen, jagende blauwe kiekendieven, een fraai groepje kleine barmsijzen, vele overvliegende eidereenden, foeragerende rosse grutto’s, massa’s aan bergeenden, wulpen, rotganzen, tureluurs, … én tevens enkele aangespoelde volwassen en juveniele zeehonden.

DSC_6060-1024x572

Door het stormachtige weer van afgelopen tijd zijn er vele zeehonden met jongen van de zandplaten afgespoeld en vervolgens terechtgekomen op de Waddenstranden helpful resources. Concreet gaat het over grijze (zie toegevoegde beelden) en gewone zeehonden die je langs het strand kan waarnemen.Roblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike Hack

DSC_6201-1024x616

Deze middag omstreeks 11:35 u ging ik opnieuw aan boord van de veerboot. Dit in alle rust en een aangenaam gevoel tot ik van goede bron bericht kreeg om 11:43 u van een waargenomen SNEEUWUIL op het eiland! Ik kreeg het even heel zwaar… Stel je maar voor: Je zit net op de boot, hebt ingecheckt, en je krijgt te horen dat de allereerste sneeuwuil van Vlieland een feit is. Daar zat ik dan in mijn zeteltje door de driedubbele beraming te gluren… Net een week geleden had ik nog onze sneeuwuil in Zeebrugge voor de lens. Ik moet me maar optrekken aan mijn beeldmateriaal van toen en kan alleen maar zeggen dat het een echte doodzonde is en negatief voor mijn gebieds-statistieken. Ook al vertrok de boot pas om 12:00 u, het was onbestaande om het schip te verlaten en in de aanval te gaan. De fiets was eveneens al afgeleverd, bagage in de bagagekarren,… Kortweg onmogelijk! Dat was wel een domper op de feestvreugde. Wel had ik nog een ander hoogstaand afspraakje in de vooruitzichten, namelijk de sperweruil in Zwolle.

Na anderhalf uur varen, een tiental minuten lopen en anderhalf uur rijden kwam ik in Zwolle aan om 15:35 u. Best laat voor kleurrijke beelden en het weer zat ook niet helemaal mee. Toch mooi kunnen waarnemen en enkele bewijsplaatjes gemaakt. Op omheining en palen is het wel iets anders dan in zijn natuurlijke habitat, de taiga van Noordwest-Europa. Het leuke eraan is dat ik hem nu naast Finland en Zweden ook kan aankruisen voor mijn Nederlandse lijst.

Samenvattend een spannend gebeuren en vele gezellige mensen leren kennen. Ik wens de Nederlanders veel succes met hun komend tripje om de sneeuwuil te scoren. Ik gun het ze van harte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn

van al mijn nieuwe workshops, weekends en reizen?
Ik schrijf me in!
IK WIL OP DE HOOGTE BLIJVEN