Woensdag had ik na lang zoeken in de Sashul te Heist een paar visuele waarnemingen van de Sperwergrasmus. Alleen was het toen echt hondenweer en had ik de telelens in de wagen achtergelaten. Vandaag opnieuw richting de kust, opnieuw naar het kleinschalige, maar bijzondere natuurgebied De Sashul voor de zeldzame Sperwergrasmus.

Bij aankomst eventjes de duindoorn afgespeurd en plots verscheen mijn doel al vrij snel in het struweel. Na zo’n vijf minuten kijkgenot vloog de juveniele vogel (eerste kalenderjaar) op, om vervolgens weer in de dichte begroeiing beschutting te zoeken. Was helemaal voldaan na het schieten van enkele leuke plaatjes van deze vrij zeldzame doortrekker!

sized_dsc_6527

Na een vogelrijke strandwandeling te Heist met Kanoeten, Grutto’s, Zilverplevieren, Steenlopers, etc u4eyzyw. ben ik afgezakt naar het ‘Directeur Generaal Willemspark’ waar er nog een dungezaaid, gevleugeld vriendje zat te wachten op mijn komst. Een Bladkoning riep luidkeels bij de ingang van het ‘bosje van Heist’. Meteen volgde ook enkele korte visuele blikken van het nerveus gastje. Snel heen en weer foeragerend in de Esdoorns kon ik er mijn kijker op richten.

[cp_modal display=”inline” id=”cp_id_37111″][/cp_modal]