Nog steeds in de ban van het fraaiste gevogelte op Belgische bodem, de rotskruiper. Mijn vliegend alpenroosje, mijn rotsbloem, mijn oogappel van mijn persoonlijke levenslijst. Prachtig verscheen je vandaag op de rotsformaties te Dinant.

Vandaag voor een derde keer naar de zeer zeldzame rotskruiper. Concreet kon ik hem deze voormiddag drie keer waarnemen op verschillende plekjes tussen de aaneengesloten kalksteenhoudende rotsen. Omstreeks 10:15u kwam hij een eerste keer heel kort tevoorschijn in Montagne de la Croix. Nadien om 10:54u van op vijftien meter afstand mogen bewonderen langs het justitiepaleis en vervolgens opnieuw opgevlogen richting een zuidelijk gelegen helling waar ik hem omstreeks 11:22u nog eens intens kon bekijken tijdens zijn jacht op tal van uiteenlopende insectensoorten.

Ik heb dit prachtbeestje nu tevens waargenomen met uiteenlopende weersomstandigheden. De eerste keer in de sneeuw, afgelopen woensdag in regen en wind en vervolgens vandaag met bewolking alsook zonnestralen. De beelden zijn vandaag ook kwaliteitsvoller dankzij het gunstige weer. Eveneens verschillen het aantal medewaarnemers: op 3 januari had ik vier medewaarnemers, op 7 januari slechts 8 vogelaars en vandaag zo’n 70 gedreven bewonderaars!

We kunnen tergblikken op een schitterende dag die gekleurd werd door deze dwaalgast. Wel opletten mijn beste vriend voor de aanwezige slechtvalken! Op maandag 5 januari werd de rotskruiper bijna een prooi voor deze roofvogels benicar 20 mg. Volgens sommige waarnemers verloor onze gast enkele nekpluimen bij een aanval van deze rovers.

Bedankt Moeder Natuur voor al het moois!!!!!!!!!!